20 Pijnvriendelijke hobby’s

 

Dit blog is aangepast en opgenomen in mijn nieuwe boek:

‘OVER LEVEN MET CHRONISCHE PIJN’.
Maak met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en zinvol, ondanks de pijn.

Het boek zal in augustus verschijnen.

Hier lees je alvast meer over dit boek.

boek-en-steun bloemetjes bloemetjes__ienieminiVeel meer over omgaan met chronische pijn en over pijn en relaties vind je in het boek  ‘Lieve Help! Hierin heel veel tips en adviezen, alle do’s en don’ts,  met betrekking tot het leven met chronische pijn, voor zowel de persoon met pijn, als ook voor de mensen om hem of haar heen. Het boek heeft sinds zijn verschijning alleen maar 5****** recensies gehad, zowel van pijnpatiënten en de mensen om hen heen, alsook van (pijn)artsen, psychologen en therapeuten. Lees meer over ‘Lieve Help’ hier. 

bloemetjes__ienieminiWil jij op de hoogte blijven van nieuwe blogs en andere tips, nieuwtjes en evenementen? Schrijf je hier in. Je kunt je uiteraard altijd weer met 1 muisklik uitschrijven.

Meer blogs vind je hier     facebook-icoon-2 bloemetjes__ieniemini

bloemetjes__ienieminiGa eens naar de Besloten Facebook-groep; Chronische pijngroep Boek-en-steun, waar je met 3000 lotgenoten kunt chatten, vragen kunt stellen, en steun kunt geven en krijgen.

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
 1. Jacqueline Reply

  Het schrijven/bloggen is zeker een hobby die bij mij past!
  Maar het valt me op (hier, maar ook bij lotgenoten) dat er toch ook vaak hobby’s gekozen worden die pijn opleveren. Zoals het handwerken, waarvoor dan weer trucjes en hulpmiddelen nodig zijn om het maar te kunnen blijven doen. Bij mij net zo goed hoor, ik heb bijvoorbeeld een mooie naai- en borduurmachine staan die het mij gemakkelijk maakt.
  Maar toch denk ik dat er nog veel meer out-of-the-box gedacht kan worden als het gaat om hobby’s.

  • Anna Reply

   Bedankt voor je reactie Jacqueline, maar ik ben nu wel heel erg benieuwd of je ook suggesties voor ons hebt?
   Anna

 2. Karin Reply

  Ik ben na ruim 25 jaar weer gaan haken nadat ik de tip kreeg dat er ergonomische haaknaalden in de handel zijn. Echt super!! makkelijk vast te houden en geen verkramping van mijn hand.
  Ook gebruik ik jaren pen/potloodverdikkers, die ik regelmatig zoek ben omdat mijn man en kids het ook fijn vinden om hiermee te schrijven.

  • Anna Reply

   Dankjewel voor je goede aanvulling Karin

 3. Els Reply

  Thanks voor je post. Met pijn in m’n hart lees’k je tips. Laat dit nu net (bijna) allemaal hobby’s zijn die ik door de chronische neuropatische pijn heb moeten opgeven. Het enige wat overblijft is lezen en noodgedwongen erbij gekomen tv kijken. Bij mij is vooral mijn rechter kant /hand getroffen. Liefs

  • Anna Reply

   Ach Els, dat vind ik heel erg om te horen. Ik kan me voorstellen dat zo’n post dan wel erg confronterend is. Ik heb niet veel verstand hiervan, maar is er een optie dat je je linkerhand gaat ontwikkelen?
   Ik hoop dat er mensen reageren die nog mooie alternatieven voor jou hebben.
   Veel sterkte en liefs van Anna

 4. Angelica v.d. Berg Reply

  Ik schrijf verhalen (oa fanfiction), luister graag (en veel) naar muziek (op bed of op tv/dvd), verder heb ik een aantal tv series waaraan ik verslaafd ben en dus kijk. Op ‘goede’ dagen doe ik diamond painting.

Laat een reactie achter

*

captcha *