5 manieren om te reageren op iemand die niet gelooft dat je zo veel pijn hebt

Dit blog is aangepast en opgenomen in mijn nieuwe boek:

‘OVER LEVEN MET CHRONISCHE PIJN’.
Maak met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en zinvol, ondanks de pijn.

Het boek zal in augustus verschijnen.

Hier lees je alvast meer over dit boek.

 

echte-vrienden

 

Veel meer over chronische pijn en relaties vind je in het boek  ‘Lieve Help! Steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed’.Lieve Help!
Hierin heel veel tips en adviezen, alle do’s en don’ts,  met betrekking tot het leven met chronische pijn, voor zowel de persoon met pijn, als ook voor de mensen om hem of haar heen.  Het boek heeft sinds zijn verschijning alleen maar 5****** recensies gehad, zowel van honderden pijnpatiënten en de mensen om hen heen, alsook van vele (pijn)artsen, psychologen en therapeuten.
Lees meer over ‘Lieve Help’ hier. 

Vond je dit blog interessant, leuk, waardevol? Dan zou ik het heel erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media of via de mail. Helemaal onderaan deze pagina vind je de mogelijkheden. Ook aanvullingen en andere reacties onder dit blog worden ontzettend gewaardeerd.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe blogs en andere tips, nieuwtjes en evenementen? Schrijf je hier in. Je kunt je uiteraard altijd weer met 1 muisklik uitschrijven.

De inhoud van mijn blogs mag niet beschouwd worden als een medisch advies, diagnose of behandeling. Het is alleen bedoeld als informatie en geeft slechts mijn mening weer.

Wil je dit blogartikel delen of gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Dat is prima, zolang je de volgende zin en een werkende link naar mijn website (www.boek-en-steun.nl) plaatst:
“Door Anna Raymann, auteur van: “Lieve help! Steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed”

Meer blogs vind je hier

Ga (net als meer dan 1500 anderen) ook eens naar de Facebookpagina van Boek-en-steun, like ons en blijf op de hoogte van alle nieuws, tips en adviezen.
Of wellicht is de Besloten Facebook-groep; Chronische pijngroep Boek-en-steun, meer wat voor jou, waar je met meer dan 1600 lotgenoten kunt chatten, vragen kunt stellen en steun kunt geven en krijgen.

 

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
 1. Rita Reply

  Als ze tegen mij beginnen met te zeggen dat ik er goed uitzie en niet snappen dat ik zeg dat ik pijn heb zeg ik ” het is niet omdat het binnenwerk niet meer goed is , dat je de carrosserie niet moet onderhouden ” .

  • Anna Reply

   Leuk, Rita! Dank je wel.

 2. Tineke Reply

  Laat ik nou net in het afgelopen weekend nr, 4 en 5 gebruikt.
  Tegen een persoon die begon over mijn nagels en opgemaakt gezicht, zei ik, dat die ik iedere dag met de nodige moeite, er goed uit willen zien, mijn man vindt het ook prettig als ik er verzorgd uitzie. Punt 4.
  Punt 5 heb ik toegepast op een persoon, die zelf een slons is, alcoholiste en mij aankeek, keek ook naar mijn orthopedische laarzen en die heb ik recht en strak aangekeken, was niet eens moeilijk en met zo’n lief lachje, dat ze na 5 minuten ergens anders is gaan zitten.
  Super tipsdus.

Laat een reactie achter

*

captcha *