(Bijna) gratis cadeaus voor iemand die ziek is of chronisch pijn heeft

Lieve cadeaus die gratis of bijna gratis zijngratis cadeau voor zieke

Vergeet niet dat het beste cadeau vaak je tijd, aandacht en empathie is. Lieve cadeaus voor een zieke of chronische patiënten, en voor iedereen die wel een lief opkikkertje kan gebruiken, zijn er op die manier ook voor weinig of geen geld.
Bekijk de ideeën die Boek-en-steun voor je verzamelde onder patiënten.

 

1. Een Persoonlijk Bericht:

Een appje sturen
Een paar minuten van je tijd kunnen een wereld van verschil maken. Een lang appje of email, vol warmte en begrip, kan troost bieden zonder dat de ontvanger zich verplicht voelt direct te antwoorden.

 

 

2. Samen Genieten:

Je denkt misschien dat je altijd zelf entertainend moet zijn wanneer je bij patiënten op bezoek gaat, maar wellicht weet je niet goed waar je het met de zieke over moet hebben (behalve over hun pijn of ziekte). En ook al denk je dat de patiënt al de hele dag Netflix zit te kijken of naar muziek ligt te luisteren, besef dat het voor de zieke toch meerwaarde heeft om dat eens met iemand samen te kunnen doen (en er met elkaar over te kunnen praten).  Maak daarom eens een afspraak om bij de patiënt thuis samen naar een serie of een film te kijken, of om samen naar een mooi concert te luisteren. Je zult verrast zijn hoe blij je daar iemand mee kunt maken. Ook samen een spel op de Playstation spelen of een ouderwetse kaart -of bordspelletje kan een hoop plezier en afleiding bieden.

 

 

3. Ondersteuning bij medische afspraken:

Bied aan om mee te gaan naar afspraken met de arts of in de (pijn)kliniek. Het is voor iemand die ziek is/pijn heeft fijn als ze opgehaald en weer thuis wordt gebracht, ensamen naar de dokter misschien ontlast je op die manier de partner of een ander die normaliter mee gaat.  Je kunt ook aanbieden om aantekeningen te maken tijdens het bezoek. Twee onthouden sowieso meer dan een.
Help de patiënt herinneren aan controles bij tandarts, oogarts etc. Soms zijn mensen zo druk bezig met hun pijn dat andere zaken genegeerd of vergeten worden.

 

 

4. Jouw Tijd is Goud Waard:

Een fantastisch cadeau is om een bon te geven voor een of twee uur van je tijd, voor wat dan ook. Te goed bonAls patiënten zich niet lekker voelen worden ze soms helemaal gek of depressief van alle dingen die er binnen- of buitenshuis nog moeten worden gedaan, maar waar ze zelf niet aan toekomen. Of het nu bladeren vegen, nieuwe stofzuigerzakken halen, het bed verschonen, de auto naar de garage brengen of de boeken terug naar de bieb brengen is. Of je kunt de klussen, waar ze zelf bij betrokken moeten zijn, maar erg tegenop zien, gezellig samen doen. Zoals het opruimen van de zomerkleren en de winterkleren in de kast hangen, een kast uitmesten, of de planten verzorgen.

 

 

5. Handige Handen:

Als je twee rechterhanden hebt, geef dan een bon voor een dagje klussen. Laat de patiënt tevoren een lijstje maken van alle klussen die er zijn, op volgorde van prioriteit.

 

 

 

6. Oppas-bon:

Als de patiënt nog kleine kinderen heeft, kun je een tegoedbon geven om een keer te komen oppassen. Al neem je een baby maar een uurtje over van de patiënt, dan kan dat al heel veel voor haar (of hem) betekenen. Ook de kinderen een middag mee naar de speeltuin nemen is een fantastisch cadeau.

 

 

 

Andere prijscategorieën:

  • Onder de €25 attenties
    Bezorg je zieke vriend of vriendin een fijne dag en tover een lach op het gezicht van je dierbare voor nog geen €25. Je vindt ze hier.
  • De hele lijst bij elkaar
    De complete lijst van 60 ideeën voor alle prijsklassen tot >€100 vind je hier

Troost en ondersteuning
Laat je leiden door je hart en ons zorgvuldig samengestelde keuzemogelijkheden. Elk geschenk is geselecteerd met de gedachte om comfort en liefde te bieden aan zij die het moeilijk hebben. Laat je inspireren door de mogelijkheden die ieder budget biedt.

Met een van deze welgekozen cadeaus, laat je niet alleen zien dat je geeft om iemand’s welzijn, maar draag je ook bij aan hun herstelproces. Elk gebaar, groot of klein, draagt een krachtige boodschap van steun en verbondenheid.

Conclusie
Cadeaus voor een pijnpatiënt of chronisch zieke kunnen variëren van kleine attenties tot grotere investeringen in comfort en ontspanning. Het gaat erom dat je laat zien dat je aan hen denkt en bereid bent om hun leven een beetje gemakkelijker en aangenamer te maken. Elk van deze suggesties is zorgvuldig gekozen om een glimlach te brengen op het gezicht van iemand die het moeilijk heeft.

 

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'

Laat een reactie achter

*

macbook onarim - instagram volgers kopen gratis