Voor jou met chronische pijn

 

 

Een open brief aan jou

wanneer het nemen van een douche

al een enorme uitdaging is.

 

 

 

 

Voor jou, wanneer het jou grote moeite kost om ’s morgens onder de douche te stappen
Voor jou, wanneer het voor jou vandaag een té zware opgave is om gewoon onder die warme straal te blijven staan
Voor jou, als je je niet gewoon opgefrist voelt wanneer je onder de douche uit bent, maar meer het gevoel hebt dat je een marathon hebt gelopen, terwijl er niemand je aan de finishlijn opwachtte met een bloemetje.

 

Nou, hier is je medaille
Of je bloemetje
Of waar jij maar blij mee bent.
Jouw diploma, jouw erkenning, jouw liefdesbrief.

Die is voor jou, wanneer je na het douchen met je natte haren in een handdoek gedraaid, eerst een uur of langer moet gaan liggen, omdat je nu eenmaal geen energie meer over hebt om ook nog je haar te föhnen, of je lijf in te smeren met bodylotion, laat staan om je kleren aan te trekken.

Voor jou, wanneer je elke keer weer opnieuw het liefst een potje huilt als je je haren hebt ingezeept, en het die dag allemaal nog pijnlijker en vermoeiender lijkt dan anders, en je uiteindelijk huilend en kermend van de pijn de zeep uitspoelt en maar hoopt dat niemand je kan horen.

Voor jou, als je weet dat je door moet zetten nu, omdat je morgen de deur uit moet, en het je sowieso nooit zal lukken om te douchen en buitenshuis te gaan op één dezelfde dag.

Dit is ook voor jou, wanneer jij het vandaag gewoon helemaal niet op kunt brengen om te gaan douchen, hoe graag jij je ook schoon en fris zou willen voelen.

Dit is voor iedereen die dag in, dag uit moet leven met pijn. Voor wie de simpelste dingen, die de meeste mensen doodgewoon vinden, een helse uitdaging zijn. Voor wie zoiets als douchen net zo zwaar is als het beklimmen van een flinke berg.

Dit is voor iedereen die deze bergen beklimt, én voor hen voor wie die opgave vandaag te groot is.

Ik zie jou.

Ik herken dit.

Ik voel met je mee.

Bedankt voor het volhouden.

Bedankt dat je er bent.

Je bent een kanjer.

Een hele dikke knuffel.

 

 

Veel meer over chronische pijn en relaties vind je in het boek  ‘Lieve Help!
Hierin heel veel tips en adviezen, alle do’s en don’ts,  met betrekking tot het leven met chronische pijn, voor zowel de persoon met pijn, als ook voor de mensen om hem of haar heen.
Het boek heeft sinds zijn verschijning alleen maar 5****** recensies gehad, zowel van pijnpatiënten en de mensen om hen heen, alsook van (pijn)artsen, psychologen en therapeuten.
Lees meer over ‘Lieve Help’ hier

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe blogs en andere tips, nieuwtjes en evenementen? Schrijf je hier in. Je kunt je uiteraard altijd weer met 1 muisklik uitschrijven.

De inhoud van mijn blogs mag niet beschouwd worden als een medisch advies, diagnose of behandeling. Het is alleen bedoeld als informatie en geeft slechts mijn mening weer.

Wil je dit blogartikel delen of gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Dat is prima, zolang je de volgende zin en een werkende link naar mijn website (www.boek-en-steun.nl) plaatst:
“Door Anna Raymann, auteur van: “Lieve help! Steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed”

Meer blogs vind je hier

 

Ga (net als meer dan 1600 anderen) ook eens naar de Facebookpagina van Boek-en-steun, like ons en blijf op de  hoogte van alle nieuws, tips en adviezen.
Nieuw is de Besloten Facebook-groep; Chronische pijngroep Boek-en-steun, waar je met 2000 lotgenoten kunt chatten, vragen kunt stellen en steun kunt geven en krijgen.

 

 

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
  1. Marie-Jose Reply

    Wat een herkenbare tekst, ik dacht dat ik dat alleen had. Ik douche me 1x per week na de aqua jogging , hier krijg ik energie van en moet me dan toch uit en aankleden. Maar als ik dan naar huis rijden drijft het zweet langs mijn hoofd.

  2. ekster Reply

    Wat een mooie open brief. Bedankt voor de lieve woorden. Heel herkenbaar dat douchen een hele opgave is…

  3. Judith Reply

    Dankjewel ♡

Laat een reactie achter

*

captcha *