LPO Landelijke Pijn Organisatie in oprichting

Al ruim een half jaar ben ik samen met enkele anderen hard aan het werk om het ultieme Nederlands(talig)e pijnplatform op te zetten. Een plek waar iedereen die te maken heeft met pijn zijn of haar toevlucht toe kan nemen.  Vóór en dóór pijnpatienten, met welke diagnose, dan ook, of je nu pas sinds kort pijn hebt of er al tientallen jaren mee te dealen hebt, of je jong of oud bent, of je zelf pijn hebt of te maken hebt met de pijn van je partner, kind of ouder.

Activiteiten
We zetten in eerste instantie in op drie hoofdactiviteiten:

 1. Informatie
  Alle informatie die er maar is over pijn willen we op 1 plek verzamelen. Als je gaat googelen kan je op het internet onnoemelijk veel over pijn vinden. Maar het is wijdverspreid. Hier staat een goede uitleg, daar een informatief filmpje, en op nog een andere site vind je misschien een interessant webinar. Ook is niet alles onderzocht en (wetenschappelijk) onderbouwd. Wij willen alle goede informatie bij elkaar brengen. Zodat je zelf niet tot pagina 5 van Google hoeft door te klikken om te gaan begrijpen wat chronische pijn inhoudt. We gaan niet het wiel opnieuw uitvinden, dus als er ergens goede informatie staat gaan we daar duidelijk naar doorverwijzen.
 2. Behandelingen
  Er zijn meer dan 100 verschillende behandelingen beschreven voor chronische pijn, misschien nog wel meer methodes voor zelfmanagement, en er zijn honderden (pijn)artsen, behandelaren, coaches, (pijn)klinieken en revalidatiecentra. Dit alles tezamen vormt voor menig pijnpatiënt een gigantisch oerwoud waar men heel gemakkelijk kan verdwalen. Dat kost enorm veel energie, frustratie, geld en tijd. Ook voor de zorg is dit een enorme kostenpost.
  Al die informatie gaan wij bij de LPO ordelijk en overzichtelijk op één plek bij elkaar brengen. Samen met een keuzewijzer, waar jij je persoonlijke gegevens kunt invoeren en zo tot de voor jou meest geschikte behandelingen kunt komen, zodat we je die lange zoektocht kunnen besparen.
 3. Pijncommunity of lotgenotenplein
  Deze interactieve pijncommunity zal deels de rol van de Boek-en-steun Facebookgroep gaan overnemen zoals we die nu hebben, maar de mogelijkheden zullen veel en veel groter zijn. We denken daarbij onder andere aan een forum, een telefonisch spreekuur, een buddy-project en online én live ontmoetingsmogelijkheden.

 

Meer weten?
Op www.landelijkepijnorganisatie.nl lees je nog veel meer over onze plannen. Daar kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden, je kunt aangeven wat je ervan vindt, suggesties of adviezen doorgeven of je aanmelden om mee te helpen of zeelfs mee te bouwen.
N.B.
Voor de duidelijkheid: die website is absoluut niet het pijnplatform dat wij straks willen gaan neerzetten. Deze website hebben we even zelf in elkaar geknutseld, alleen maar om iedereen te laten zien wat we aan het doen zijn, waar we voor staan en wat ons doel is.

macbook onarim - instagram volgers kopen gratis