Recensies

LIMIET GEHAALD Een bijzonder jaar uit het leven van een chronisch pijnpatiënt

Hieronder vind je een greep uit de vele recensies die er geschreven zijn over ‘Limiet gehaald’.
Over de inhoud van het boek lees je hier.
Jouw eigen exemplaar van ‘Limiet gehaald’ bestel je hier.

Recensies:

 • Elly Roetering, voorzitter Stichting Pijn-Hoop:

Dit autobiografische boek gaat over een vrouw zoals we die bij Pijn-Hoop ook wel kennen. Mensen met jarenlange pijn, behorend tot de categorie ‘chronische pijnpatiënten’, maar die niet van plan zijn om hun leven daardoor te laten verknoeien. Anna, de hoofdpersoon, heeft een droom. Een Olympische droom zelfs…. Zij wil al heel lang als vrijwilliger gaan werken in het Olympische Dorp in Londen (2012), maar juist op het moment dat ze hoort dat ze door alle selecties heen is, wordt haar pijn weer eens heviger. Ze geeft haar plannen niet op en gaat de strijd aan, met als doel tóch naar Londen te kunnen gaan. Met veel humor beschrijft ze de úps en downs’ die ze beleeft om ervoor te zorgen dat ze op tijd fit genoeg is. Een soms ongelijke strijd waar behoorlijk wat doorzettingsvermogen voor nodig is.

Na acht maanden lijken nieuwe medicijnen, een TENS, plus een cursus voor chronisch pijnpatiënten ‘om beter met de pijn te leren omgaan’, wat verbetering te brengen. Dat geeft haar genoeg kracht om haar doel te bereiken. Anna beschrijft en bewijst op laconieke en humoristische wijze in haar boek dat ‘wanneer je iets graag genoeg wilt, je bergen kunt verzetten’. Haar boek geeft niet alleen een blik in het leven van een chronisch pijnpatiënt, maar geeft tevens een interessant beeld van de organisatorische kant5 van Olympische Spelen en de gebeurtenissen in een Olympisch Dorp. Anna laat daarmee zien dat er meer is in het leven dan pijn hebben en dat je ondanks pijn nog wel degelijk een redelijk goed leven kunt leven! Een moedgevend boek voor doorzetters!

 • Isabelle Rossaert, schrijfdocent, directeur de Schrijfkaravaan en schrijfster in België:

Mijn eerste indruk: wow!
Je bent een begenadigd verteller. Ik vind het hele boek op een vlotte, natuurlijke manier verteld en dat is bij lange niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je hebt niet de chronologische maar de verhaallogische volgorde gebruikt. Sterk. Ik was van het begin tot het einde geboeid. Een structuur vinden is vaak het moeilijkste van een boek en jij bent daar glansrijk in geslaagd. Mijn tweede indruk: wow. Ik was vaak ontroerd. Dit boek is allicht heel inspirerend voor mensen die met chronische pijn kampen of mensen in hun omgeving. Je maakt heel goed duidelijk waarom chronische pijn zo moeilijk is, omdat het zo’n onzichtbaar probleem is maar met erg diepgaande gevolgen. Je maakt ook goed duidelijk hoe mensen in de omgeving van een chronische pijnpatiënt best met zo’n patiënt omgaan. Maar ook voor mij, die niks (hopelijk, nog niet althans) met chronische pijn te maken heb, was dit boek enorm inspirerend. Het gaat immers ook gewoon om hoe je van een droom een doel maakt en dankzij bluf en vertrouwen en een enorm sterke motivatie dat doel waarmaakt ook al lijken werkelijk alle omstandigheden tegen te zitten. Ik vind dit daarom voor mij persoonlijk een enorm inspirerend verhaal. Mijn derde indruk: wow!

 • Huub Fest, schrijver van diverse boeken over fibromyalgie en chronische pijn:

Ik heb jouw boek gelezen. En weet je wat…binnenkort ga ik deze wéér lezen. Wát een schitterend boek heb je geschreven. Alles zit erin verweven. Pijn, verdriet, vechten, doorzetten, rust, genieten, droom waarmaken….álles. Ik ben écht onder de indruk, dat jij jouw droom waar hebt gemaakt. Het is écht zo Anna, je kan je dromen wáár maken, als je in jezelf gelooft óók al ben je chronisch ziek. Ik voel precies hetzelfde dan jij. Jouw boek komt bij mij op het forum te staan, want de mensen moeten jouw boek écht gaan lezen. Anna, bedankt en ik hoop van harte dat jouw nieuwe boek. ook zo’n groot succes wordt. Trouwens, dat weet ik wel zéker.

 • Dr B. van Cranenburgh, neurowetenschapper en auteur van diverse uitgaven over pijn

Als iedere dokter dit zou lezen, zouden we al een stuk verder zijn! Ik ervaar jouw aangrijpend relaas als een mooi voorbeeld van het krachtenspel dat blijkbaar in ons brein plaatsvindt: soms (helaas) wint de pijn, maar soms – en dat is prettig te weten – kan ook iets anders winnen en de pijn terzijde schuiven. Een strijdtoneel. Er is een mysterieus moment van omslag: bij jou wellicht de passie voor Londen. Gewenste omgevingen en bezigheden kunnen blijkbaar wonderen doen. De inputzijde: alles wat je daar in Londen hebt mogen waarnemen, de outputzijde: de bijdrage die je hebt kunnen leveren, en, last but not least: waar de geest zich mee bezighoudt. Dat zijn blijkbaar belangrijke aspecten waar mensen met chronische pijn op zouden kunnen inzetten.

 • Lezer: 
  Je boek is uit en heb het niet eerder gehad dat ik met kippenvel las, zowel door een lach als een traan! Wat ben je een humorvolle doorzetter, iemand die mogelijkheden ziet en zich daar zelfs doorheen bluft (dat was o.a. het lachmoment). Ik heb voor mijzelf het volgende opgeschreven: ‘Lessen Anna Raymann’ > 1. Humor. 2. Intuitie volgen (de juiste mensen om je heen verzamelen). 3. Geloven/vertrouwen dat je je wens kan vervullen. 4. Eerlijkheid (wat kan ik wel/niet) in combinatie met het groots uiten van je wens en je motivatie. Voor mij  ben je echt een inspirator, in een tijd waarin ik echt op een kruispunt sta. Ik dacht net: over een jaar heb ik geen flauw idee waar ik sta. Maar ik lees je laatste woorden/citaat van Amy Purdy ‘If your life were a book and you were the author, how would you like the story to go?’. Het geeft maar aan dat ikzelf in bijna alles de regie moet houden ipv afwachten. Lef hebben om veranderingen aan te brengen. Ik heb dit boek gelezen voor mijn loopbaantraject en voel me aangemoedigd. Dank je wel!
 • Regiocoördinatrice Stichting Pijn-Hoop:

Inmiddels je boek in een ruk uitgelezen, proficiat ! Wat een leuk geschreven verslag van je olympische droom, Heerlijk om zo mee te mogen genieten en geweldig dat je hebt volgehouden.

 • Sandra Berg, een van Nederlands meest succesvolle schrijfsters met meer dan 50 titels op haar naam:

Ik heb je boek met veel plezier gelezen. Ik heb het aan een stuk door uitgelezen, dus dat zegt wel genoeg. Hoewel ik zelf helemaal geen sportliefhebber ben en weinig van de olympische spelen afweet, was het dusdanig geschreven, dat het evengoed lekker weg las. Maar bovenal was het een boek dat op realistische wijze motiverend was. Vooral ook je beschrijving van het gevecht waarbij je zo hard werkte om het allemaal voor elkaar te krijgen zorgt ervoor dat je als lezer ook weer een nieuwe energieboost krijgt om ertegen aan te gaan.

 • Lezer:

Voor ik accepteerde dat ik “onzichtbaar ziek” was, heeft het even geduurd, maar dankzij de site onzichtbaarziek.nl ben ik langzaamaan gaan inzien dat ik het nu eenmaal ben en dat het niet het einde van de wereld is (nou ja, niet altijd). Accepteren dat je een ziekte hebt, betekent ook accepteren dat het bestaat. Het heeft lang geduurd voor ik over andere mensen met onzichtbare ziektes wilde lezen. Ik was er niet aan toe om de ellende van een ander bovenop die van mezelf te krijgen. Ik twijfelde dan ook even om mee te doen aan de prijsvraag waarbij dit boek te winnen was. Maar ik deed mee en ik won… Vandaag heb ik het boek uitgelezen, veilig in mijn bed met niemand in de buurt zodat ik op mijn gemak kon huilen en lachen. Ik was begonnen aan dit boek in de trein en ow wat had ik daar na 3 minuten al spijt van. Maar wat ben ik blij dat ik het boek gewonnen heb en dat ik het uiteindelijk ook daadwerkelijk heb gelezen. Het boek is eerlijk, oprecht en recht-toe-recht-aan geschreven. Er worden geen doekjes om dingen gewonden en dingen zijn zoals ze zijn. Ik heb bewondering voor de schrijfster. Bepaalde emoties herkende ik maar al te goed, maar heb ik nog nooit aan iemand durven laten merken en als ik dat wel deed, voelde ik me er beroerd over. Zij schrijft ze gewoon op, waar iedereen ze kan lezen. En wat het allerheerlijkste aan dit boek was? Dat het zo positief en leuk geschreven was. Natuurlijk, het boek begin met een hoop ellende, maar het eindigt met heel veel leuke dingen. Limiet gehaald, doel bereikt. Een onzichtbare ziekte hebben is niet het einde van de wereld. En hoewel je misschien een aantal dromen op moet geven, wil dat niet zeggen dat alles onmogelijk is. Wat is het heerlijk om te lezen dat je zoveel kan bereiken en dat dromen uit kunnen komen en dat ook als het lijkt dat alles tegen zit, ineens de zon kan gaan schijnen en ineens toch die ene droom binnen handbereik kan komen. Ik raad het boek aan iedereen aan om te lezen. Ten eerste is het als chronisch pijnpatiënt fijn om wat herkenning te hebben en te lezen dat je niet de enige bent die af en toe beroerde dagen heeft en haar vriendinnen ook niet altijd even lief vindt. Ten tweede is het voor de omgeving fijn om te lezen omdat er heel veel tips en ideetjes in staat waar veel mensen wat aan gaan hebben, ook als ze het zelf niet uitspreken. Ten derde biedt het een heel leuk inkijkje in het Olympisch Dorp 😀 (Ik schaam me er vanaf nu niet meer voor dat ik het liefst van al een Disney-film opzet, je kunt er goud mee winnen ;-)) Dus, voor ieder wat wils, geschreven in een vlotte schrijfstijl. Openhartig, oprecht en vooral: recht uit en IN het hart!

 •  Lezer:

Ben meteen gaan lezen en heb het nu uit. Wat een boek, Anna. Ik zie echt dat jaar voorbij komen. Ben echt helemaal onder de indruk en weet  nu eigenlijk niet zo veel te zeggen. Maar wat kan jij vechten voor iets en waar haal je die kracht vandaan? Goed geschreven en je wil het echt uitlezen. Je kan echt trots zijn op dit boek.

 • Lezer:

Ik heb in één ruk je boek gelezen. Wat een mooi, leuk, triest maar vooral inspirerend verhaal! Je mag trots zijn op het eindresultaat! Ik ga het iedereen aanbevelen!

 • Lezer:

Een vlot geschreven en makkelijk leesbaar boek. Een feest der herkenning voor de mensen die er in Londen ook bij waren en zich vaak ook jaren hebben voorbereid op hun trip. En dit boek geeft een leuke inkijk in “de geheimen van het Olympisch Dorp”.

 • Lezer:

Ik heb je boek inmiddels helemaal uit gelezen. Indrukwekkend! Ik schrok in het begin even van de enorme golf ellende, maar dat maak je daarna snel weer goed. Het leest uitermate makkelijk en je hebt constant de neiging nog even door te lezen om te weten hoe bepaalde dingen aflopen. Het verveelt geen moment. Aan het einde van het boek kreeg ik bijna de tranen in m’n ogen door het geluk wat je weet te beschrijven dat je je droom uit hebt laten komen, zo mooi en zo verdient! Nogmaals complimenten.

 • Lezer:

Ik heb je boek in een keer uitgelezen. Wat heb jij een doorzettingsvermoge,n ik vind je echt een voorbeeld voor anderen en wat heb jij een avontuur in london beleefd.  Ik wacht vol spanning op je volgende boek. Het was echt een mooi boek, had vaak de tranen in mijn ogen staan zo herkenbaar zo erg wat je allemaal hebt moeten doorztaan en toch je droom laten uitkomen. Jij bent echt een sterke vrouw en ik weet uit ervaring dat het ook heel vaak heel moeilijk was en nog steeds is.

 • Lezer:

Sla zojuist je boek ‘Limiet Gehaald’ dicht. Heb het in één ruk uitgelezen. Kostte wel een paar uurtjes, maar dat was uiterst welbestede tijd ! Ben ervan overtuigd dat je met het schrijven van dit boek aan heel veel mensen weer hoop en vertrouwen geeft om ondanks pijn en tegenslag toch door te zetten en hun idealen waar te maken ! GEWELDIG!

 • Lezer

Hiermee wil ik je graag complimenteren met je fantastisch mooi en persoonlijk geschreven boek ´Limiet gehaald´. Wat is het ontroerend om te lezen dat jij je bijzondere droom hebt kunnen realiseren. Zeker bewonderingswaardig om dit voor elkaar te krijgen als chronisch pijnpatiënt en daardoor met heel veel tegenslagen en ´vallen en opstaan´ en ondanks alle dagelijkse pijnen en teleurstellingen maar blijven doorgaan om je doel te halen. Dat verdient mijn oprechte respect en waardering voor je ongelooflijke doorzettingsvermogen om dit voor elkaar te krijgen. Zelf ben ik ook zo´n doorzetter en herken dus erg veel in jouw verhaal. Ook een emotioneel en persoonlijk verhaal over een bijzondere vriendschap en het emotioneel zware verlies bij het overlijden van je vriendin. Daarnaast ook een erg leuk boek om een klein stukje ´achter de schermen´ van de Olympische Spelen te mogen ervaren.  Veel succes en plezier met je nieuwe boek!

 

Andere bezoekers van deze site lazen ook:

 

eskişehir eskort - eskort - eskort mersin - macbook onarim - bursa eskort - instagram volgers kopen gratis