Op vakantie met chronische pijn

Dit blog is aangepast en is opgenomen in mijn nieuwe boek:

(Over) leven met chronische pijn.
Maak met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en zinvol, ondanks de pijn.

Het boek zal deze zomer verschijnen.

Hier lees je alvast meer over dit boek.

bloemetjes

    

Meer blogs vind je hier 

 

Facebook-logo-png-2Ga naar de besloten Chronische Pijn Groep Boek-en-steun. Hier kun je in een veilige omgeving vragen stellen, anderen helpen, en ervaringen uitwisselen, zonder dat vrienden of familieleden meelezen.

 

 

 

bloemetjes_2 

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
 1. Tineke den Boer

  ik zie ook tegen de reis op! Maar vind wel dat mijn echtgenoot ook recht heeft op een heerlijke vakantie. De reisdagen zijn zwaar, maar daarna is het alleen maar genieten van warm weer, warme oceaan en zelfs kunnen snorkelen. Slaappil voor terugreis bij huisarts gevraagd en daarna weer een mooie herinnering. We blijven dit doen, tot ik echt geen 10 uur meer in het vliegtuig kan zitten.
  Maar dan hebben we altijd nog de Canarische Eilanden nog, geef het niet op zolang het gaat!

  • Anna

   Klinkt alsof je lekker naar Curacao gaat Tineke, klopt dat? Heerlijk!
   Toen ik in mijn allerslechtste fase zat en niet langer dan 10 minute kon zitten ben ik toch nog twee keer naar Spanje geweest. Zo snel mogelijk als de riemen los mochten gaan staan. Het was verschrikkelijk afzien, maar het was het hebben van een heerlijk weekje op het strandin de zon liggen in plaats van thuis op de bank wel waard. Ik wens je alvast een heel fijne vakantie!
   Liefs,
   Anna

 2. Maaike

  Ik kan niet zitten en heb overleg gehad met het reisbureau of ik ook liggend mag vliegen. Ja mag, als je even 15.000 tot 27.000 per vlucht wilt bijleggen.
  Zoekend naar iets anders.

  • Anna

   Ik weet niet hoe erg het bij jou is, maar misschien heb je toch wat aan het volgende:
   In het jaar dat ik niet langer dan 10 minuten kon zitten ben ik wel een keer naar Spanje geweest. Met flink wat oxycodon achter de kiezen, en iedere keer als ik het niet meer vol hield ben ik gaan staan. En bleef zo lang staan als toegestaan werd, en dat ik volhield. Het was 3 uur de hel, maar de belonig is zo heerlijk, dat ik het er voor over had.
   Anna

  • Tineke

   Het ligt eraan waarheen je Business Class wil vliegen, want dat begrijp ik uit jouw woorden. Ik boek bij het reisbureau, een reis uit de gids, boek ipv gewone stoelen dus de Business Class, maar ben naar Aruba voor 2 personen, privé transfer voor 14 dagen in een 5* hotel minder dan € 8.000,00 kwijt. All Inclusive. Het reisbureau regelt alles. Moet alleen wel uiteraard zelf de medische verklaringen regelen, maar kan liggend de tijd doorbrengen.

   Wat Anna beschrijft heb ik ook jaren gedaan, maar lukt nu niet meer.
   Ik Zou toch eens verder zoeken. Vaak zijn er ook Business Class stoelen buiten het hoogseizoen met korting. Maar ik weet niet waar jij graag naar toe wil. Tineke

 3. Nicole

  Helaas moet ik liggend vervoerd worden. Ik heb de laatste maanden veel rond gemaild en gebeld maar liggend vliegen is voor ons niet mogelijk. Ik kan het zitten niet volhouden. Maar dan ook écht niet.
  Er zijn vluchten waarbij je een stretcher service kunt boeken. Maar dan bouwen ze zo’n 6 tot 9 stoelen om voor een stretcher. Maar betalen moet je wel voor die stoelen. Plus voor man en kind nog. Is voor ons niet te betalen.
  We hebben de laatste vakantie een camper busje gehuurd zodat ik liggend op bed mee ging. Niet veilig, het mag officieel ook niet maar anders is een uitje met het gezin niet mogelijk.

 4. Annemieke

  Dat traagschuim matras, past dat écht in je koffer erbij? En zo ja welke heb je dan en waar gekocht? Voor de rest super stuk! En ik genieg ook elk jaar weer van onze 2 weken Spanje al vind ik het reizen inderdaad vreselijk, als ik dan op het balkon lig, de mensen op het strand zie liggen en de zee hoor, mijn man en kinderen (dit jaar alleen mijn dochter nog maar die mee gaat) zie genieten van de activiteiten die zij kunnen doen en zelf ook van de warmte blij wordt, geniet ik intens en neem ik de langdurige terugslag na thuiskomst voor lief, want die zalige weken heb ik dan wel mooi gehad. Helaas moeten wij door dochter in het hoogseizoen, anders zouden we zeker langer en/of vaker gaan😊