Recensies ‘Overleven met pijn’

Deel hier je ervaring

Heb jij ‘Overleven met pijn’ gelezen en is het je gelukt om met behulp van de handvatten in het boek aan de slag te gaan? Het zou fijn zijn wanneer je hieronder je beoordeling van het boek zou willen achterlaten. Hartelijk dank, mede namens je lotgenoten.

Liefs,

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
 1. Anna Reply

  Knap werk weer Anna.
  Inmiddels heb ik het gehele boek ook gelezen.
  Het leest makkelijk weg, veel herkenning en boordevol bruikbare tips en/of inzichten.
  Dit moet absoluut helpend zijn voor heel, heel, heel veel mensen.
  Wat had het jou Anna, mij en velen met ons, gescheeld als wij zelf zo’n mooie “gebruiksaanwijzing” hadden gekregen toen wij aan het begin zaten van het leren omgaan/over-leven met…… Kortom, een absolute aanrader !!!
  Hanna Burgemeester

 2. Anna Reply

  Door Huub Fest van Huub’s Fibromyalgie website:
  Anna (fysiotherapeute en ervaringsdeskundige) heeft een boek geschreven over allerlei onderwerpen.
  Binnen zes maanden zoals Anna schrijft maakt met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en, ondanks de pijn. Het zijn stuk voor stuk boeiende onderwerpen die zij aansnijdt.
  Ook de seksualiteit wordt niet geschuwd en dat is maar goed ook, want ook deze isbelangrijk in een mensenleven. Anne zegt ook: Chronische pijn is vreselijk en kan je wanhopig en gefrustreerd maken.
  En dat is gewoon wáár. Maar het is vooral een boek met zéér goede tips.
  De illustraties zijn gemaakt door: Gijs van der Leij en zijn zéér doeltreffend. Een boek die je gelezen moet hebben en vaker gaat lezen. Dus laat pijn niet langer je leven bepalen is het motto van Anna Raymann.
  Huub Fest

 3. Monica van Lier Reply

  Veel van jouw adviezen zelf in de afgelopen jaren uitgeknobbelt. Wat had ik je boek graag aan het begin gehad. Had me veel narigheid bespaart. Hopelijk krijgen nu veel mensen de kans om dit te lezen zodra duidelijk is dat ze moeten leren leven met chronische pijn of een andere chronische aandoening. Want deze hoeft je leven niet te bepalen. Dit boek is het bewijs dat je zelf de regie in handen kan nemen. Écht een aanrader, dit boek!

 4. Miriam Hoendervangers Reply

  Ook het vervolg van “Lieve Help” is weer een praktisch boek van iemand die weet wat het is om chronische pijn te hebben. Bruikbare tips, prettig leesbaar met leuke, passende illustraties! Een aanrader en hopelijk gaan veel mensen dit lezen en de tips ook uitvoeren. En wordt ook hun leven weer een beetje meer leefbaar! Goed gedaan Anna!

 5. Alie den Enting Reply

  Ik heb ook een groot gedeelte van het boek gelezen. Het is gemakkelijk te lezen en heel herkenbaar met heel veel tips. Ook de onderwerpen spreken erg aan. Ga met veel plezier het verder uit lezen. Verder zal ik iedereen aan raden om het te gaan lezen. Toppie

 6. Tineke den Boer Reply

  Inmiddels alle boeken op mijn nachtkastje liggen van Anna Raymann. Inmiddels zijn het mijn bijbels. De hoofdstukken die voor mij van toepassing zijn, er zijn altijd nog dingen die ik kan verbeteren, heb ik gelezen als een trein. Wat schrijf je makkelijk en begrijpelijk. I.p.v. het dankbaarheidsboekje maak ik iedere dag een dagboek in mijn agenda. Dat werkt voor mij beter dan ergens dankbaar voor te zijn. Ik geniet toch wel ondanks het chronisch ziek zijn. Ik haal plezier uit muziek luisteren, lezen, Netflixen, puzzelen op mijn iPad en soms domweg gewoon Candy Crush of Farm Heroes. Het is gewoon een variant op 3 op een rij. Genieten van in de tuin zitten met mooi weer.
  Dit boek heeft mij toch nog wat handvaten, waar ik zeker wat mee kan. Ik zal het net als Lieve Help blijven herlezen.
  Mocht ik sterren geven voor Overleven met chronische pijn, dan zijn het er *****

  • Anna Reply

   Fijn om te horen dat je zoveel aan mijn boeken hebt, Tineke. Je bent ook al een heel eind gekomen. Hopelijk helpt ‘Overleven’ je nog een paar stapjes verder.

   • Tineke den Boer Reply

    Absoluut, mooie aanvulling op Lieve Help. Dus ook hier weer mijn boodschap, iedere chronische pijnpatiënt heeft wat aan dit boek.

 7. Karin Sijtsma Reply

  Lieve Anna,
  Wat een prachtig boek!! Ik heb al heel veel gelezen over chronische pijn. Maar dit boek is echt een aanrader en zeker als je zelf aan de slag wil.

  Ik heb een leuk en zinvol leven en toch zijn er in dit boek weer tips waar ik zelf weer mee aan de slag ga. Wordt het nog leuker 😉

  Het is duidelijk,helder, begrijpelijk en de tekeningen zijn fantastisch.

  Dus heb je chronische pijn? Schaf het boek aan en ga aan de slag! Je zult er geen spijt van krijgen. 😉

  Heel veel succes!

 8. Anneke van Heijst Reply

  “Overleven met chronische pijn”is echt een aanrader en een heel mooi vervolg van het boek “Lieve help”. Ook hier staan weer nieuwe tips in die zeer bruikbaar zijn voor mensen met chronische pijn. Maar ook is dit boek heel goed om te lezen door familie, vrienden en hulpverleners die chronische zieken helpen.
  De schrijfster van dit boek is zelf ervaringsdeskundige en was was van beroep fysiotherapeute. In haar werk kwam zij zowel veel mensen tegen die chronische pijn ervaren, maar ook de artsen van haar cliënten. Het had haar volle aandacht, maar de aandacht werd groter naarmate zijzelf ook chronisch pijn ging lijden. Noodgedwongen stoppen als fysiotherapeute, maar nu schrijft zijn bruikbare boeken die heel goed te begrijpen zijn en Anna Rayman heeft een facebooksite opgericht die enorm is uitgegroeid en menige deelnemer kan zijn of haar verhaal over de eigen belevingen met chronische pijn kwijt. Ook dit boek moet echt gelezen worden.

 9. Kaya en Nikki Reply

  Ik kreeg dit boek op het moment dat ik het eigenlijk al had opgegeven. Dure behandelingen die niet vergoed werden, en niet 1 die gericht was. Allemaal symptoom bestrijding en sterk houden van spieren. Het hielp niks. Toen de laatste rekening binnen kwam zei ik, het is genoeg geweest.

  3 maanden kon ik niet uit bed komen. Met steun en hulp 5 meter Naar de wc schuifelen Thats it.

  Van een hyperactieve in het leven staande vrouw, moeder, oma, fotograaf, mede-eigenaar van een superleuk bedrijf, kinderartiest, naar een kasplantje, zo voelde het. In de steek gelaten door iedereen waar ik om gaf of van hield. De pijn en teleurstelling kon ik niet meer verwerken. Het ging te snel.

  Tot ik dit boek las. Zo helder, zo eerlijk, enerverend, meeverend, maar meteen ook bijzonder confronterend.

  De eerste bladzijde zat het zinnetje” ja lekker makkelijk praten achter je schrijfmachientje”.

  Halverwege het boek had ik zoveel logica gelezen met zoveel handvaten en prachtige metaforen dat mijn eigen mindsetting ging draaien.

  Ik ging de uitdaging aan!!

  De testen of het monster idd hetzelfde blijft en niet weggaat als ik 10 meter schuiffel..

  Ik ontdekte dankzij het boek dat ik onzeker en bang was geworden. Terwijl ik altijd een zelfverzekerde positief wijf was geweest. Sterk geworden door wat ik mee had gemaakt. En binnen 2 jaar na dat ik ziek werd was daar niks meer van over.

  Nu na maanden niks kunnen, heb ik inmiddels al een paar x avondmaaltijden 1 verdieping lager kunnen nuttigen. En ga ik aanstaande vrijdag 20 sept voor het eerst weer naar buiten. Want ook die rolstoel bijt me niet meer.

  Ik ga met mijn vrouw en oudste kleinzoon van 11 naar the Nedmag Moonlightwalk in Veendam waar ik woon. Zij lopen ik rol?.

  Daarvoor moet ik 2 verdiepingen omlaag. Het monster gaat gezellig mee. Pijn heb ik toch wel. Kan ik net zo goed zorgen dat de pijn zich bevind in een leuke sfeer.

  Ik heb het boek uitgelezen. Nu pak ik hoofdstuk voor hoofdstuk waar ik op dat moment het meeste uit kan halen. Dat werkt geweldig.

  Ik word niet meer beter, en in plaats dat ik lag te huilen in mijn bed en mijn leven abrupt zag eindigen, helpt het boek mij uit mijn slachtofferrol te komen.( is niet leuk te erkennen maar cruciaal voor een beter leven)

  Iedereen met Chronische pijn zou dit boek moeten aanschaffen. Het is geen wondermiddel, maar als je echt wil, dan gaat het je helpen!!!

  Dank je wel Anna, dat je dit boek schreef en uitbracht! Iedereen heeft een favoriete superheld. Jij bent de mijne!!!

  Mijn vrouw is ook dankbaar dat ze dankzij jou boek, jouw moeite, jouw inzet, haar vrouw weer mentaal terug aan krijgen is.

  Het leven eindigt niet met pijn!

  • Anna Reply

   Lieve Kaya en Nikki,
   Ik zit hier met de tranen in mijn ogen jullie verslag te lezen. Dat is waarvoor ik dit werk doe. Dit is waarom ik een half jaar van mijn leven heb gegeven om dit boek te schrijven. Alleen al deze recensie maakt dat de moeite waard. Dankjewel. Ik hoop dat je nog veel meer stapjes kunt maken de komende maanden. Je bent immers pas net bezig. ‘They ain’t seen nothing yet!’
   Heel veel succes.

 10. Bert Sloots Reply

  Wat een waardevol en nuttig boek. Het bemoedigt, troost, prikkelt, schuurt en zet aan tot actie. Het leest gemakkelijk, is herkenbaar en heeft humor. Korte zinnen en duidelijke geen medische taal. De schrijfster is ervaringsdeskundige en weet waarover ze schrijft. Het is een boek wat je regelmatig terugpakt al is het alleen al vanwege de tips en trucs. Voor pijnpatienten een boek dat lekker anders is en een hulp in moeilijke en minder moeilijke tijden. Ook een aanrader voor partners, huisgenoten, familieleden, vrienden, bekenden en ik denk ook voor behandelaars.

 11. Anouk Reply

  Het boek meteen besteld toen hete werd uitgebracht, aangezien het andere boek me ook goed heeft geholpen. Eerst het boek gelezen en daarna de hoofdstukken ieder op zich gelezen waar ik aan toe was. Want sommige stukken kunnen best confronterend zijn. Nog niet alles heb ik 100% eigen gemaakt en lees het daarom nog regelmatig door, het boek is in zekere zin heilig voor me, terwijl ik eigenlijk niks heb met heilige boeken. Alles is duidelijk geschreven zonder moeilijke woorden en in herkenbare situaties.
  Bij twijfel om te kopen, niet doen, gewoon kopen, als je chronisch pijn patiënt bent en je wilt verder en je durft de confrontatie met jezelf aan en eerlijk zijn, wordt je alleen maar vrolijker en beter voor jezelf
  Enige nadeel is dat ik dit boek veel eerder had willen hebben : )

Laat een reactie achter

*

macbook onarim - instagram volgers kopen gratis