Recensies ‘Overleven met chronische pijn’

Deel hier je ervaring

Heb jij ‘Overleven met chronische pijn’ gelezen en is het je gelukt om met behulp van de handvatten in het 'Overleven met chronische pijn'_coverboek aan de slag te gaan? Het zou fijn zijn wanneer je hieronder je beoordeling van het boek zou willen achterlaten. Hartelijk dank, mede namens je lotgenoten.

Liefs,

Over de auteur
Lees hier meer over Anna op deze site: 'Wie is Anna?'
 1. Anna Reply

  Knap werk weer Anna.
  Inmiddels heb ik het gehele boek ook gelezen.
  Het leest makkelijk weg, veel herkenning en boordevol bruikbare tips en/of inzichten.
  Dit moet absoluut helpend zijn voor heel, heel, heel veel mensen.
  Wat had het jou Anna, mij en velen met ons, gescheeld als wij zelf zo’n mooie “gebruiksaanwijzing” hadden gekregen toen wij aan het begin zaten van het leren omgaan/over-leven met…… Kortom, een absolute aanrader !!!
  Hanna Burgemeester

 2. Anna Reply

  Door Huub Fest van Huub’s Fibromyalgie website:
  Anna (fysiotherapeute en ervaringsdeskundige) heeft een boek geschreven over allerlei onderwerpen.
  Binnen zes maanden zoals Anna schrijft maakt met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en, ondanks de pijn. Het zijn stuk voor stuk boeiende onderwerpen die zij aansnijdt.
  Ook de seksualiteit wordt niet geschuwd en dat is maar goed ook, want ook deze isbelangrijk in een mensenleven. Anne zegt ook: Chronische pijn is vreselijk en kan je wanhopig en gefrustreerd maken.
  En dat is gewoon wáár. Maar het is vooral een boek met zéér goede tips.
  De illustraties zijn gemaakt door: Gijs van der Leij en zijn zéér doeltreffend. Een boek die je gelezen moet hebben en vaker gaat lezen. Dus laat pijn niet langer je leven bepalen is het motto van Anna Raymann.
  Huub Fest

 3. Monica van Lier Reply

  Veel van jouw adviezen zelf in de afgelopen jaren uitgeknobbelt. Wat had ik je boek graag aan het begin gehad. Had me veel narigheid bespaart. Hopelijk krijgen nu veel mensen de kans om dit te lezen zodra duidelijk is dat ze moeten leren leven met chronische pijn of een andere chronische aandoening. Want deze hoeft je leven niet te bepalen. Dit boek is het bewijs dat je zelf de regie in handen kan nemen. Écht een aanrader, dit boek!

 4. Miriam Hoendervangers Reply

  Ook het vervolg van “Lieve Help” is weer een praktisch boek van iemand die weet wat het is om chronische pijn te hebben. Bruikbare tips, prettig leesbaar met leuke, passende illustraties! Een aanrader en hopelijk gaan veel mensen dit lezen en de tips ook uitvoeren. En wordt ook hun leven weer een beetje meer leefbaar! Goed gedaan Anna!

 5. Alie den Enting Reply

  Ik heb ook een groot gedeelte van het boek gelezen. Het is gemakkelijk te lezen en heel herkenbaar met heel veel tips. Ook de onderwerpen spreken erg aan. Ga met veel plezier het verder uit lezen. Verder zal ik iedereen aan raden om het te gaan lezen. Toppie

 6. Tineke den Boer Reply

  Inmiddels alle boeken op mijn nachtkastje liggen van Anna Raymann. Inmiddels zijn het mijn bijbels. De hoofdstukken die voor mij van toepassing zijn, er zijn altijd nog dingen die ik kan verbeteren, heb ik gelezen als een trein. Wat schrijf je makkelijk en begrijpelijk. I.p.v. het dankbaarheidsboekje maak ik iedere dag een dagboek in mijn agenda. Dat werkt voor mij beter dan ergens dankbaar voor te zijn. Ik geniet toch wel ondanks het chronisch ziek zijn. Ik haal plezier uit muziek luisteren, lezen, Netflixen, puzzelen op mijn iPad en soms domweg gewoon Candy Crush of Farm Heroes. Het is gewoon een variant op 3 op een rij. Genieten van in de tuin zitten met mooi weer.
  Dit boek heeft mij toch nog wat handvaten, waar ik zeker wat mee kan. Ik zal het net als Lieve Help blijven herlezen.
  Mocht ik sterren geven voor Overleven met chronische pijn, dan zijn het er *****

  • Anna Reply

   Fijn om te horen dat je zoveel aan mijn boeken hebt, Tineke. Je bent ook al een heel eind gekomen. Hopelijk helpt ‘Overleven’ je nog een paar stapjes verder.

   • Tineke den Boer Reply

    Absoluut, mooie aanvulling op Lieve Help. Dus ook hier weer mijn boodschap, iedere chronische pijnpatiënt heeft wat aan dit boek.

 7. Karin Sijtsma Reply

  Lieve Anna,
  Wat een prachtig boek!! Ik heb al heel veel gelezen over chronische pijn. Maar dit boek is echt een aanrader en zeker als je zelf aan de slag wil.

  Ik heb een leuk en zinvol leven en toch zijn er in dit boek weer tips waar ik zelf weer mee aan de slag ga. Wordt het nog leuker 😉

  Het is duidelijk,helder, begrijpelijk en de tekeningen zijn fantastisch.

  Dus heb je chronische pijn? Schaf het boek aan en ga aan de slag! Je zult er geen spijt van krijgen. 😉

  Heel veel succes!

 8. Anneke van Heijst Reply

  “Overleven met chronische pijn”is echt een aanrader en een heel mooi vervolg van het boek “Lieve help”. Ook hier staan weer nieuwe tips in die zeer bruikbaar zijn voor mensen met chronische pijn. Maar ook is dit boek heel goed om te lezen door familie, vrienden en hulpverleners die chronische zieken helpen.
  De schrijfster van dit boek is zelf ervaringsdeskundige en was was van beroep fysiotherapeute. In haar werk kwam zij zowel veel mensen tegen die chronische pijn ervaren, maar ook de artsen van haar cliënten. Het had haar volle aandacht, maar de aandacht werd groter naarmate zijzelf ook chronisch pijn ging lijden. Noodgedwongen stoppen als fysiotherapeute, maar nu schrijft zijn bruikbare boeken die heel goed te begrijpen zijn en Anna Rayman heeft een facebooksite opgericht die enorm is uitgegroeid en menige deelnemer kan zijn of haar verhaal over de eigen belevingen met chronische pijn kwijt. Ook dit boek moet echt gelezen worden.

Laat een reactie achter

*

captcha *